Zeewolde

Onderbouwde subsidie toekenning gemeente is te weinig volgens 5 mei comité

Al een paar jaar probeert het 5 mei comité Zeewolde op bevrijdingsdag een feest neer te zetten om de vrijheid van Nederland te vieren. Hier is financiële bijdrage voor nodig. Ook vanuit de gemeente.

Onderbouwde subsidie toekenning gemeente is te weinig volgens 5 mei comité

De gemeente beoordeelt de subsidie aanvraag en stelt daaraan wat eisen en ook vragen. Daarin wordt ook de ervaring van voorgaande jaren meegenomen en de begroting in het geheel.
In een weloverwogen en onderbouwde reactie heeft de gemeente dit jaar een maximale subsidie van  € 1500,00 toegekend aan het 5 mei comité. Meer dan vorig jaar, omdat ze de bereidheid zien en zeker niet onwelwillend tegen de plannen van het 5 mei comité staan. Maar het is minder dan de door het 5 mei comité gevraagde subsidie van € 5000,00  Daarin speelt ook een deel mee dat ze eerder opgelopen tekorten ook moeten compenseren. Aan de hand van een evaluatieverslag en een financiële verantwoording zal 8 weken na 5 mei het werkelijke bedrag bepaald worden.
Ook van andere partijen krijgt de organisatie weinig financiële steun.

Het 5 mei comité reageert teleurgesteld. Zij zijn van mening dat ze de steun van de gemeente moeten krijgen om zo ook in Zeewolde Bevrijdingsdag niet ongemerkt aan zich voorbij te moeten laten gaan. Echter is de gemeente een andere mening toegedaan en zullen deze voor dit jaar ook niet veranderen. De gemeente heeft duidelijke procedures en voorwaarden gesteld en deze dienen gevolgd te worden.

In een interview met Stanley Egger vertelt Peter W de Vries, voorzitter van het 5 mei comité Zeewolde zijn kant van het verhaal.

Luister hier naar dit interview


Wethouder Egge Jan de Jonge vertelt vervolgens aan Jan van de Beek wat er is gebeurd volgens de gemeente.

Luister hier naar de reactie van Wethouder de Jonge

Advertentie