Zeewolde

Meta: Ontwikkeling datacentrum Zeewolde gepauzeerd

Als gevolg van de toenemende weerstand tegen de komst van het datacentrum in Zeewolde pauzeert Meta het proces. Het moederbedrijf van Facebook zegt in gesprek te blijven met de gemeente Zeewolde over hoe het nu verder gaat.

Volgens een woordvoerder van Meta is het besluit een gevolg van de weerstand die zowel lokaal als landelijk is opgekomen. Dinsdagmiddag is in de Tweede Kamer nog een motie aangenomen waarin de regering wordt opgeroepen alles op alles te zetten om de komst van het datacentrum tegen te houden. Eerder werd er in de Eerste Kamer al een soortgelijke motie aangenomen. 

Ontwikkeling datacenter zeewolde op Pauze

“Omdat we een goede buur willen zijn, hebben we vanaf dag één benadrukt dat een goede match tussen ons project en de mensen in Zeewolde het belangrijkste criterium is bij onze plannen.” - Woordvoerder Meta"

Bij de laatste gemeenteraadsverkiezing behaalden de tegenstanders van het datacentrum een grote overwinning in Zeewolde. Leefbaar Zeewolde en de ChristenUnie hebben aangegeven de komt van het datacentrum tegen te willen houden. De gemeenteraad heeft afgelopen december al ingestemd met een wijziging van het bestemmingsplan waardoor de komst van het datacentrum mogelijk is. Meta moet nog wel toestemming te krijgen om grond van het Rijksvastgoedbedrijf over te kopen en moet nog vergunningen van de Provincie Flevoland en het Waterschap Zuiderzeeland krijgen. 

Advertentie