Zeewolde

Ook lege terrassen in Zeewolde

2 Maart was er een landelijke terrassen buiten-actie. Het was een stille actie, waarbij de terrassen buiten werden gezet en aangekleed maar tegelijkertijd werden ze ook afgezet met lint. Je mocht er dus helaas geen gebruik van maken...

Met de berichten over acties in de horeca maakte onze fotograaf een rondgang langs de Zeewolder terrassen. Eetcafé De Mens had zijn terrasje wel ingericht en inderdaad afgezet met rood-wit lint. Bij Fat Alice en Fika waren de terrassen wel opgebouwd, maar dat waren ze al voor die tijd. Business as usual: er kan afgehaald worden. Bij café Het Plein was eigenaar Auke de Vries volop in de weer met het opknappen van het meubilair. Sinds hij in februari 2019 de zaak heeft geopend is hij 8 maanden gesloten geweest. Hij hoopt echt dat de terrassen half april weer open mogen. Ook bij The Lux kriebelt het alweer. Daar werd volop gepoetst en voorbereid Echter ook daar moet het team nog even wachten om de gasten weer te kunnen voorzien van een hapje en een drankje.

Ook lege terrassen in Zeewolde

Met de landelijke actie wil de horeca graag perspectief horen, in andere plaatsen werd ook deze stille actie gehouden of werden terrassen daadwerkelijk geopend. Daar werd echter door de handhaving op ingegrepen door de terrassen weer te laten sluiten.

Foto's: Ruud van Velzen

Eindredactie: Marianne Guldemond

Advertentie