Zeewolde

Op een schoon strand zijn de mensen vrolijker

Gisteren was het gezellig druk op het strand van Zeewolde. Een mooie gelegenheid voor de Beach Buster om een bezoek te brengen aan het strand. De Beach Busters van Recycle Valley zijn deze zomer in Zeewolde. Ze vragen aandacht voor het opruimen van afval. Op deze manier vraagt de gemeente Zeewolde aandacht voor het opruimen van rommel. Na een mooie stranddag blijft er namelijk altijd veel afval achter terwijl er toch een groot aantal afvalbakken op het strand staat.

Bij wijze van  proef zijn de Beach Busters deze zomer op het Woldstrand te vinden. Gehuld in vrolijke pakken, werden de aanwezige bezoekers aangesproken en kregen ze papieren afvalzakjes met hierop de tekst  “Op een schoon strand zijn de mensen vrolijker.”  De afvalzakjes werden positief ontvangen.

Op een schoon strand zijn de mensen vrolijker

Stranden schoon 

Deze activiteit gaat uit van de gemeente Zeewolde, die hiervoor Recycling Valley uit Amsterdam in de arm heeft genomen. Deze firma werkt niet alleen op stranden, maar is ook aanwezig bij kermissen en andere evenementen.

Het doel is dat zij door de combinatie van papierprikken en het uitdelen van de zakjes de mensen bewust willen maken van de noodzaak de stranden schoon te houden. Maar ook zij hebben van het publiek te horen gekregen dat in Zeewolde het probleem overdag, zeker na hun actie, niet zo groot zal zijn, maar meer ontstaat als er ’s avonds op het strand wordt gefeest.

Advertentie