Zeewolde

Opnieuw hitteplan in werking

Deze week wordt het tropisch warm tot zeer heet, met name op donderdag.

Het gezondheidsinstituut RIVM heeft dinsdag voor de tweede keer dit seizoen het 'hitteplan' afgekondigd voor heel Nederland.

Hiiteplan in werking

Het hitteplan is een waarschuwing voor de risico’s van hitte en een oproep om extra op elkaar te letten. Vooral voor groepen kwetsbare mensen, zoals ouderen, baby’s, chronisch zieken, en mensen met overgewicht kan de hitte gevaarlijk zijn.

Het advies luidt om rustig aan te doen op de warmste uren van de dag, luchtige kleding te dragen en voldoende te blijven eten en drinken

Ook bij Rijkswaterstaat geldt vanaf dinsdagochtend het hitteprotocol, Dat houdt in dat automobilisten die met pech langs de snelweg staan direct worden geholpen. Er wordt dan een berger ingeschakeld die de gestrande automobilist naar een veilige locatie brengt, zoals een tankstation of parkeerplaats.

Advies aan automobilisten is bovendien voldoende drinkwater mee te nemen voor onderweg. Ook is het volgens de organisatie handig een paraplu mee te nemen. Deze kun je namelijk als parasol gebruiken wanneer je onverhoopt met pech langs de weg komt te staan en je op hulp moet wachten.

Advertentie