Zeewolde

Oudere Zeewoldenaar opgelicht

Een 87-jarige man uit Zeewolde is aan zijn deur opgelicht door een nep-bankmedewerker. Bij het slachtoffer is door een sluwe truc liefst € 3.200,- van zijn rekening gehaald.

Tegenover de politie vertelde de 87-jarige man dat hij maandag 21 juni in de middag een zogenaamde medewerker van de ING aan de telefoon kreeg. Er werd een afspraak gepland voor 14.00 uur bij de man aan de deur.

De Zeewoldenaar werd vervolgens door de nep-bankmedewerker gevraagd zijn bankpas, creditcard en mobiele telefoon af te geven, zodat één en ander in orde kon worden gemaakt. De man toonde zich blij met de hulp en vertrouwde de nep-bankmedewerker ook toen deze aangaf een uur later met de spullen weer terug te komen. Dat gebeurde echter niet en tot overmaat van ramp moest de Zeewoldenaar aan het einde van de middag constateren dat er € 3.200,- van zijn rekening was afgehaald.

De recherche zoekt getuigen of camerabeelden om deze zaak op te lossen. De politie deelt het volgende signalement: “Blanke man met blond haar. Leeftijd rond de 25 jaar. Blauwe spijkerbroek en wit overhemd. Verzorgd type. Droeg een badge van de ING aan zijn broek.”

“Wie heeft er die maandagmiddag iets verdachts gezien in de omgeving van de Eem in Zeewolde”, vraagt de politie. “Wie heeft daar de blanke man met het blonde haar en de badge van de ING zien lopen? Heeft iemand beelden van een deurbel of een dashcam in zijn of haar bezit waar de verdachte wellicht opstaat?”

Advertentie