Zeewolde

Oudere Zeewoldenaren opgelicht door ‘bankmedewerkers’

Twee oudere Zeewoldenaren zijn onlangs slachtoffer geworden van een babbeltruc. Politiechef Miklos Coumou maakte donderdagmorgen tijdens het politiepersuur op het gemeentehuis bekend dat zogenaamde bankmedewerkers het tweetal een flinke som geld afhandig hebben gemaakt.

De incidenten vonden slechts enkele dagen na elkaar plaats. “Op zaterdag 19 maart werd een 90-jarige Zeewoldense dame opgelicht. Zij was gebeld die iemand die aangaf werkzaam te zijn bij de bank. Er zou met haar rekening zijn geknoeid, haar rekening zou zijn geblokkeerd en een medewerker zou haar pas op komen halen.” Tussen 18.45 en 19.30 uur kreeg zij ook inderdaad iemand aan de deur. “Maar kort daarna werd er € 1.250,- van haar rekening gepind en heeft de dame haar pasje alsnog laten blokkeren.”

Oudere Zeewoldenaren opgelicht door ‘bankmedewerkers’

Twee dagen later werd een 74-jarige Zeewoldense op vrijwel dezelfde wijze opgelicht, ditmaal tussen 9.00 en 13.00 uur. “Ook zij werd gebeld door ‘een medewerker van de bank’. Haar pas zou zijn geblokkeerd en er zou een medewerker naar haar onderweg zijn om de geblokkeerde pas op te halen en een nieuwe uit te reiken. Niet veel later verscheen er een kleine, tengere man aan de deur met een pet op en een mondkapje voor. Toen de man weg was, voelde de Zeewoldense nattigheid en belde ze haar kinderen. In de tussentijd bleek er al ruim € 3.000,- van haar rekening te zijn gehaald.”

In beide situaties werd van het slachtoffer een aangifte opgenomen en de politie doet onderzoek naar camerabeelden.

Advertentie