Zeewolde

Overeenkomst Knarrenhof® en Woonpalet

Op dinsdag 19 januari 2021 is de Samenwerkings Overeenkomst tussen Knarrenhof en Woonpalet in klein comité, feestelijk ondertekend. De afgelopen maanden is er toegewerkt naar een uitgewerkt plan waarvan in december 2020 de aanvraag omgevingsvergunning is ingediend. De overeenkomst is getekend door Wiepke van Erp Taalman Kip, directeurbestuurder bij Woonpalet, en door Manon Overdijk, projectmanager van het project en MTlid bij Knarrenhof.

Knarrenhof in de Molenbuurt:

Knarrenhof, een Hof waar mensen kiezen voor nabuurschap. Met voldoende privacy, een eigen huis en terras, maar met een gemeenschappelijke ruimte en tuin. Dit concept komt overal in Nederland op, maar het 4e Knarrenhof van Nederland wordt gebouwd in Zeewolde, op uitnodiging van de gemeente en daar zijn we blij om, dat overkomt ons niet vaak. Samen met de gemeente is in 2017 gezocht naar een locatie, deze is snel gevonden in de nieuwe wijk “Molenbuurt”. De verwachting is dat in het voorjaar van 2021 gestart wordt met de bouw van deze Hof.

Overeenkomst Knarrenhof® en Woonpalet

Hier komen 7 sociale huurwoningen van Woonpalet en 16 koopwoningen. De huurwoningen zijn als hagelslag verspreid in de Hof, een voorbeeld van inclusief wonen.

“Wiepke: Mooie term, woningen verspreid als hagelslag. Wij noemen dat gespikkeld bezit. Dit doen we niet standaard, omdat het niet praktisch is met onderhoud maar in dit geval draagt het enorm bij aan het gevoel van saamhorigheid als de woningen verspreid zijn in plaats van hier een rijtje huur en daar een rijtje koop. En dat is het helemaal waard!’.

“Manon: Bij Knarrenhof gaan de wensen van de mensen voor, we ontwikkelen de Hof gezamenlijk. Tijdens het traject hebben we gemerkt dat ook Woonpalet de huurders laat kiezen. Als de grote meerderheid van de huurders koos voor optie A ging Woonpalet daarin mee. Mooi!”

Ondertekenmoment:

Een echtpaar, toekomstige huurders van de Hof, Marijke en Theo Kerkhoven waren bij het ondertekenmoment aanwezig. Ze hebben een kop koffie en een taartje meegegeten en er is gesproken over de Hof. Bij binnenkomst vroeg Theo direct: “Is er nog nieuws? Kunnen 2 Stichting Knarrenhof Nederland we al een keuken uitzoeken? We willen graag gebruik maken van verschillende meerwerkopties”. Gezamenlijk werd er gegrinnikt over het enthousiasme van beide huurders. “Ja, we weten dat dit pas later aan de orde komt, maar we zijn zo enthousiast!! Ze kijken vooral uit naar het samen organiseren van leuke dingen, met andere bewoners van de Hof. “Wiepke: Blij ben ik, dat we bij Woonpalet hebben kunnen zeggen: Knarrenhof? Dat moeten we gewoon doen!”

Naar verwachting start de bouw van de Hof eind van het tweede kwartaal 2021. Er zijn nog enkele sociale huur- en koopwoningen vrij. Inschrijven voor een koopwoning, zie www.knarrenhof.nl Inschrijven voor een huurwoning, zie www.knarrenhof.nl én als woningzoekende aanmelden bij www.woonpalet.net

Advertentie