Zeewolde

Paddenstoelen-excursie met IVN Zeewolde

Op zaterdag 29 september en zondag 7 oktober aanstande organiseert IVN Zeewolde een paddenstoelen-excursie in het Horsterwold. De wandeling start om 13.30 uur vanaf de Roode Schuur aan de Dasselaarweg 29 in Zeewolde. De excursie is voor jong en oud, volwassenen met en zonder kinderen, kortom een leuke en leerzame zaterdag- of zondagmiddag-activiteit voor het hele gezin.

Wanneer de herfst is aangebroken en de bladeren beginnen te kleuren, verschijnen er ook steeds meer paddenstoelen in het bos. Hoe heten de paddenstoelen? Welke soorten komen in Zeewolde veel voor? Onder deskundige leiding van de IVN gidsen leert u de vele soorten paddenstoelen herkennen zoals de vliegenzwam, elfenbankje, groene knolamaniet en nog vele andere. Verder vertellen de gidsen hoe de paddenstoelen leven en wat de functie van de paddenstoelen is. In vorige jaren is het voorgekomen dat we wel meer dan 40 soorten hebben gezien.

Belangstelling voor de enorme paddenstoelenrijkdom in Zeewolde? U bent van harte welkom op zaterdagmiddag 29 september of zondagmiddag 7 oktober a.s. En wilt u nog nagenieten van de mooie paddenstoelen .......neem uw camera zeker mee.
Deelname is gratis voor leden van IVN Zeewolde en voor kinderen tot 12 jaar mits onder begeleiding; niet leden betalen € 4,00.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Jos Jagers, tel. 036 5223176

Paddenstoelen-excursie met IVN Zeewolde
Advertentie