Paddenstoelen middag bij IVN Zeewolde

Wollige bundelzwam (foto: Henny Karssen)

Op zondag 6 oktober a.s. organiseert IVN Zeewolde een middag rond paddenstoelen met een wandeling, knutselen, een herfsttafel, een verhaal voor de allerkleinsten en een soepje in de vuurkuil. Volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar kunnen met IVN gidsen de bossen intrekken om de paddenstoelen rijkdom van het Horsterwold te ontdekken.

Ouders/begeleiders met kinderen tot 7 jaar starten met een mooi verhaal bij de vuurkuil, waarna zij een kabouterwandeling kunnen maken. Na afloop van de wandelingen kan er worden geknutseld en wordt er een herfstsoepje geserveerd. Alle activiteiten starten om 13.30 uur in de Roode Schuur aan de Dasselaarweg 29 in Zeewolde, vanaf 13.00 uur is de inloop. Deelname is gratis voor leden van IVN Zeewolde en voor kinderen tot 12 jaar mits onder begeleiding; niet leden betalen € 5,00.

Wanneer de herfst is aangebroken en de bladeren beginnen te kleuren, verschijnen er ook steeds meer paddenstoelen in het bos. Hoe heten de paddenstoelen? Welke soorten komen in Zeewolde veel voor? Tijdens de wandelingen en via foto’s en de herfsttafel in de Roode Schuur leert u de vele soorten paddenstoelen herkennen zoals de vliegenzwam, elfenbankje, groene knolamaniet en nog vele andere. Verder vertellen de gidsen hoe de paddenstoelen leven en wat de functie van de paddenstoelen is. In vorige jaren is het voorgekomen dat we wel meer dan 40 soorten hebben gezien.

Belangstelling voor de enorme paddenstoelenrijkdom in Zeewolde? U bent van harte welkom op zondagmiddag 6 oktober a.s. En wilt u nog nagenieten van de mooie paddenstoelen ……. neem uw camera zeker mee. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Marleen Wessels, 0622497079.


*Foto: Henny Karssen

Advertentie