Zeewolde

Parkeerterrein Sfinx en Cheops vergroend

Het parkeerterrein aan de Sfinx en Cheops is vergroend. Marjan van der Laan, mantelzorger van één van de bewoners van Cheops, nam hiervoor het initiatief. Het perkje werd gerealiseerd door de Gemeente Zeewolde en Woonpalet.

Wonen plus

Toen Marjan van der Laan het idee kreeg de parkeerplaats te vergroenen, besloot ze eerst bij de bewoners van Cheops te polsen of daar enthousiasme voor was.

Parkeerterrein Sfinx en Cheops vergroend

Veel bewoners reageerden positief, waarna het balletje ging rollen. Ze nam contact op met Woonpalet die positief tegenover het idee stond. Het past immers heel goed bij het Wonen+ fonds van Woonpalet. Dankzij dat fonds heeft Woonpalet klinkende euro’s beschikbaar voor ideeën van huurders die bijdragen aan prettig wonen. Bewoners weten immers zelf het beste wat een plus geeft aan Wonen.

Een opsteker

Marjan van der Laan: ‘In eerste instantie hebben we gekeken of we plantenbakken konden laten ophangen. Maar daar kwamen we qua budget niet mee weg. Uiteindelijk kwamen we op het perkje zoals het er nu ligt. In het midden een moeraseik die alle ruimte heeft om te groeien en zo een mooie groene blikvanger zal worden. De onderbeplanting bestaat uit vlinderstruiken, vleesbes en Stephanandra. Het is nu al leuk om te zien hoe het perkje het zicht naar de overkant breekt, laat staan als alles straks volgroeid is. Een echte opsteker voor de bewoners van Cheops en Sfinx.’

Advertentie