Zeewolde

Pinksterweekend goed voor twee dagen autocross

De Flevolandse klei geeft een perfecte en snelle baan voor autocrossers. Liefhebbers van spektakel en vermaak kunnen daarom het Pinksterweekend hun hart weer ophalen tijdens de Zeebodem cross Zeewolde. Twee dagen maar liefst, op zaterdag 18 en maandag 20 mei, vanaf 11 uur, bij Boeren Pitstop aan het Erkemederpad 2 in Zeewolde. Kinderen kunnen er op ontdekkingstocht met een Zeebodemexpeditie. Rijders kunnen nog inschrijven.

Onverharde kleibaan
Er is al veel belangstelling voor het evenement, merkt Stichting Racing Team Holkerveen. Die voor het derde jaar op rij in Zeewolde de autocross organiseert. “Geweldig dat er al zoveel inschrijvingen zijn”, vertelt Erwin Sukkel enthousiast. De onverharde kleibaan is geliefd bij  autocrossers. “Klei geeft een mooie harde klei ondergrond en meer snelheid”, legt hij uit. “En toen er vorig jaar veel regen viel, waren de jeugdige deelnemers lyrisch dat ze eindelijk goed konden driften”, herinnert hij zich lachend. Zaterdag 18 mei komen op de Boeren Pitstop Autocross verschillende klassen aan bod: het Nederlandse kampioenschap minibuggy, de Kevercup, Driewielers, Duoklasse en Polderklasses.

rode auto met autocros op kop

Op maandag Tweede Pinksterdag wordt vervolgd met de Zeebodem Cross. Verschillende rijders die aan de top van hun club, hun regio, en zelfs die van Nederland staan, verschijnen hier aan de start. Er worden wedstrijden gereden volgens de Nederlandse bond, de KNAF. Ook dan is er een bomvol programma met de junior buggy, sprinters 2 wiel en 4 wiel drive, regio klasse, toerwagen klasse, standaard klasse en junior klasse. Lastig welke dag te kiezen, voor het publiek? “Ik zou niet kiezen, maar gewoon beide dagen komen”, reageert Erwin.  

Spektakel

Autocross staat garant voor spektakel. “Ik hoorde vorig jaar van publiek dat voor het eerst kwam kijken, dat zij echt werden verrast door het vermaak”, vertelt Carolien den Brok van Boeren Pitstop, de locatie waar de autocross opnieuw plaatsvindt. “Ikzelf wist bijvoorbeeld niet dat je al vanaf 6 jaar met autocross kunt beginnen in de mini-buggy’s. Dus niet alleen de ouders rijden, maar ook hun kinderen in de Juniorklasse. Dit zorgt voor een gezellige sfeer en sportieve wedstrijden”. Den Brok is druk met de voorbereidingen voor de kinderactiviteiten. “Zodat de autocross echt een uitje is voor het héle gezin. Natuurlijk een zandbak-parcours en springkussen. Omdat we hier crossen op de zeebodem, vertellen we natuurlijk het verhaal van Flevoland. Zo kunnen kinderen met de weetjes en opdrachten tijdens een Zeebodemexpeditie de herkomst van Flevoland ontdekken.”     


Meer info

Aanvang autocross op beide dagen: 11 uur. Locatie: Boeren Pitstop, Erkemederpad 2 in Zeewolde. Mits onder begeleiding van een volwassene is de toegang voor kinderen onder de 12 jaar gratis. Vanaf 12 jaar is de entree 10 euro per persoon. Inschrijfformulieren kunnen worden aangevraagd via de mail bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer info op de facebookpagina: @zeebodem cross zeewolde.  

Advertentie