Zeewolde

Plannen voor ambulancepost op industrieterrein Trekkersveld

De GGD en de Regionale Ambulancevoorziening Flevoland (RAV) willen de ambulancepost aan de Bosruiterweg in Zeewolde verplaatsen naar industrieterrein Trekkersveld. De ambulancedienst en de gemeente Zeewolde zijn nu bezig met de voorbereidingen van het vergunningstraject voor de ambulancepost.

In buurgemeente Almere wordt een ambulancepost verplaatst van de Boomgaardweg naar de Veluwezoom. Ambulances kunnen vanuit deze nieuwe post het buitengebied van Zeewolde beter bestrijken dan vanuit de oude locatie. Volgens RAV is het daardoor niet noodzakelijk dat de post aan de Bosruiterweg blijft zitten en kan het dichterbij de dorpskern van Zeewolde komen.

De gemeente Zeewolde en RAV Flevoland hopen dat de ambulance in de loop van 2023 vanuit de nieuwe ambulancepost in Trekkersveld kan rijden. Voor verschillende politieke partijen in Zeewolde is het een grote wens dat een ambulancepost dichterbij de dorpskern komt.

Dit is een bericht van Omroep Flevoland, in het kader van de samenwerking tussen de omroepen ook te zien op de Lokale Omroep Zeewolde.

Advertentie