Zeewolde

Ploggers halen 35 zakken vuilnis op

Zo’n twintig mensen hebben zaterdag al ploggend Zeewolde weer een stukje leefbaarder gemaakt. Onder het motto Zeewolde Zonder Zwerfafval organiseerde de plaatselijke politieke partij Leefbaar Zeewolde voor de vierde keer een plogging-evenement. “Op sommige plekken is het echt heel smerig”, viel medeorganisator Els van Es op.

“In het centrum is het nog vrij schoon, maar er zijn ook plekken……. Daar is voor de reinigingsdiensten gewoon niet tegenop te werken.” Als voorbeeld noemt Van Es het buitengebied, de bossen en de parkeerplaatsen. “Mensen gooien gewoon hun peuken of lege blikjes van zich af.” Ze verbaast zich erover wat er ook nu weer werd aangetroffen.

Ploggers halen 35 zakken vuilnis op

Het is volgens Van Es zaak dat iedereen “met de vinger op de zere plek” gelegd wordt. “Ruim je rotzooi gewoon even op.” Zaterdag werden er al ploggend 35 zakken vuilnis ingezameld. “Het was leuk om te doen. Er deden heel enthousiaste mensen mee en ook de Atletiekvereniging heeft een actieve bijdrage geleverd. Het is een evenement dat groeit.” (foto: Ruud van Velzen)

Advertentie