Zeewolde

Politie hoort twijfels over collectanten

De laatste weken ontvangt de politie Zeewolde diverse meldingen over mogelijke nepcollectanten die in de gemeente actief zouden zijn.

“Gisteren kwam er nog een melding uit de omgeving van de Egelantier over een man en een vrouw die namens Save the Children aan het collecteren zouden zijn en op het Egelpad zouden voedselpakketten zijn verkocht”, benoemde politiechef Miklos Coumou tijdens het politiepersuur op het gemeentehuis.

Inwoners trokken aan de bel, omdat zij dit niet vertrouwden. "En zo hebben we de afgelopen anderhalve week vijf meldingen gehad over verdachte situaties rondom 'het collecteren'. In twee gevallen zijn er personen aangetroffen en bleek alles in orde. Bij drie meldingen is er niemand aangetroffen, dus hebben we niet kunnen verifiëren hoe of wat."

Politie hoort twijfels over collectanten

De algemene tip vanuit de politie: "Als mensen twijfelen aan de betrouwbaarheid van een collectant, kunnen zij altijd vragen naar de legitimatie van de collectant en het pasje van het goede doel waarvoor zij collecteren.”

Zelf op de hoogte blijven van het collecterooster kan ook; de lijst van goede doelen die mogen collecteren, staat voor het hele jaar vast en is te raadplegen de website van het centraal bureau fondsenwerving. In de gemeente Zeewolde is deze week HandicapNL aan de beurt, volgende week collecteert de Dierenbescherming en de week daarna wordt geld ingezameld voor de Nederlandse Brandwonden Stichting. Van 16 tot 29 oktober is sprake van een zogeheten vrije periode, waarin niet gecollecteerd wordt.

Advertentie