Zeewolde

Politie meldt drie incidenten met potloodventer

In de afgelopen twee weken hebben in Zeewolde drie incidenten plaatsgevonden waarin een man zijn geslachtsdeel toonde aan voorbijgangers. In één geval werd na een zoekactie een 30-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg staande gehouden. “Hij ontkende in alle toonaarden”, deelde politiechef Miklos Coumou mee tijdens het persuur op het gemeentehuis.

Op donderdag 14 oktober rond 18.45 uur werden meisjes van 12 en 13 jaar op de fiets geconfronteerd met een schennispleger op een fietspad op de dijk aan de Strandweg. “Zij werden ingehaald door een man op een fiets die even verderop stopte en zijn geslachtsdeel toonde. De meisjes zijn naar huis gefietst en hebben het één en ander aan hun vader gemeld. Het betrof een ongeschoren blanke man van omstreeks 1,80 meter met een iets gezet postuur van rond de 40 jaar. Opvallend detail was dat hij een tatoeage in zijn nek had.” De meisjes hadden de indruk dat hij onder invloed was, omdat hij nogal slingerde met zijn fiets. “De man heeft verder niets gezegd en is na het voorval weggereden van de dijk af in de richting van de Dravik.”

Op maandag 18 oktober rond 15.30 uur ging een 29-jarige vrouw uit Nijkerk na een wandeling door de Stille Kern even zitten op een bankje, toen er achter haar een zogeheten potloodventer opdook. “De man met donkere bovenkleding had zijn broek op zijn knieën en had de hand aan zichzelf geslagen. Het was een blanke man van rond de 30 jaar met een slank postuur, blond haar en een zwarte pet.” Na de confrontatie met de Nijkerkse koos de man het hazenpad.

Op zondag 24 oktober kreeg de politie rond 17.40 uur melding over een schennispleger in de omgeving van de Wielseweg. “Twee dames werden daar tijdens hun wandeling achtervolgd door een man die telkens zijn broek liet zakken en zichzelf begon te bevredigen. Hij dook iedere keer de bosjes in wanneer hij dreigde te worden betrapt.” De wandelaars waren behoorlijk geschrokken van deze gedragingen. “Het zou gaan om een blanke man van ongeveer 40 jaar en hij droeg een zwart trainingspak met witte letters.”

Ter plaatse werd met behulp van een toevallig in de buurt zijnde politiehelikopter een zoektocht gestart. “De helikopter kreeg de bewuste man uiteindelijk in beeld en heeft de collega’s op de grond ingeseind. De 30-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg ontkende in alle toonaarden. De gegevens van de man werden genoteerd en de politie heeft de zaak verder in onderzoek.”

Politie meldt drie incidenten met potloodventer
Advertentie