Zeewolde

Weekendactiviteiten bij IVN

Op zaterdag 30 oktober is de (inter)nationale ‘Nacht van de Nacht’. “We gaan onder leiding van IVN gidsen wandelen in het donker”, zegt een woordvoerder van het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN).

Vanaf 19.00 uur is er iets te drinken en muziek bij de Roode Schuur, Dasselaarweg 29 in Zeewolde. Vertrek is om 19.30 uur. “Onderweg besteden we aandacht aan de invloed van licht op het leven in het bos. Vanuit het duister stapt een verhalenverteller mee en we ervaren dat je gehoor verandert in het donker. Als het meezit, kunnen we ook nog kennismaken met nachtvlinders en horen we iets over de invloed van licht op deze gevleugelde vriendjes.” Kinderen kunnen mee, tenzij ze bang zijn in het donker. De wandeling duurt zo’n twee uur.

Weekendactiviteiten bij IVN

“Houdt rekening met waterdichte schoenen bij vochtig weer en eventueel een regenjas”, luidt het advies. “Om echt te genieten van het donker vragen we u ook donkere kleding te dragen. De activiteit kost € 7,50 per gezin, een gezin van IVN Zeewolde-leden betaalt € 5,00 en losse kaartjes kosten € 2,50.”

Knutselen

Dol op knutselen? Kom dan op zondagmiddag 31 oktober naar de Roode Schuur die in het teken staat van de herfst. “Laat je fantasie de vrije loop tijdens het knutselen. Of kom langs om de herfstexpositie te bekijken.”

Iedereen is welkom tussen 13.00 en 16.00 uur in de Roode Schuur. “Het knutselen kost € 2,50 voor kinderen en IVN leden. Niet-leden betalen € 5,00. Graag voor het knutselen even aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Toegang tot de herfstexpositie is gratis en daar hoeft ook niet voor aangemeld te worden.”

Advertentie