Zeewolde

Praat mee over de toekomst van Zeewolde

Onze wereld verandert snel. Dus is het goed na te denken over vragen als hoe ons dorp en het buitengebied er in de toekomst uit zouden kunnen zien.

Of hoe we voor elkaar kunnen blijven zorgen. Wat heeft Zeewolde nodig om in de toekomst de plaats van je leven te kunnen blijven? Er zijn vast kanten van Zeewolde waar u trots op bent. En misschien ook wel dingen die u mist. Denkt u dan aan de leefomgeving, de natuur, bereikbaarheid, zorg, wonen, de economie of aan iets anders?

De gemeente gaat met u in gesprek

Wat vindt u belangrijk voor de toekomst? De gemeente gaat graag met u in gesprek om te horen wat u belangrijk vindt voor de toekomst van Zeewolde. En het is ook goed dat inwoners hier onderling over praten. Zo kunnen we werken aan een toekomst waarin iedereen zich thuisvoelt: jong en oud, gezinnen en alleenwonenden, polderpioniers en dorpsgenoten die hier later zijn komen wonen. Wat in de gesprekken wordt opgehaald komt in de toekomstvisie terecht. Dit is een soort kompas, dat door het gemeentebestuur gebruikt wordt om richting te geven aan plannen voor de toekomst.

Meepraten van vlog tot paardentaxi

De komende maanden kunt u volop uw mening geven: tijdens de weekmarkt of koffiemomenten, bij sportverenigingen, zelfs in een paarden-taxi! Speciaal (maar niet uitsluitend) voor jongeren is er de ‘vlog-your-village’-wedstrijd: laat zien wat je bijzonder vindt in Zeewolde en welke ideeën je hebt over de toekomst. De origineelste of creatiefste vlog wint. Nieuwsgierig?  Volg gemZeewolde op Instagram.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om met inwoners in gesprek te komen. Heeft u een goed idee over hoe we dit aan kunnen pakken, of wilt u meedenken in dit project Heel graag! Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of bel naar (036) 5229422.

Doe mee aan de enquête

De gemeente hoort ook graag via het digitaal burgerpanel wat u belangrijk vindt voor de toekomst van Zeewolde. Wanneer u lid bent van het panel ontvangt u een mail met een link naar het onderzoek. U bent geen lid van het burgerpanel maar wilt wel meedoen met het onderzoek? Ga vanaf 20 mei naar www.zeewoldepanel.nl, meld u aan als lid en vul de enquête in.

Meer informatie

Op www.zeewolde.nl/toekomst leest u de meest recente informatie over de activiteiten waarbij u uw mening kunt geven. Hier plaatsen we ook de resultaten van de gesprekken en onderzoeken net als belangrijke data in het besluitvormingsproces. De toekomstvisie is eind dit jaar klaar.

Advertentie