Zeewolde

Proformazitting verdachte schietpartij Zeewolde opgeschort

Voor de rechtbank in Lelystad was woensdag een pro-formazitting tegen Krystian M., de Poolse man die vastzit voor een poging tot moord op een man in Zeewolde. Op 5 oktober vorig jaar werd op klaarlichte in de Kerkstraat met een automatisch vuurwapen op een Poolse man geschoten.

In totaal zijn er drie verdachten in de zaak. Twee daarvan, waaronder M., moesten woensdag voor de rechter verschijnen. Beide verdachten kozen ervoor om in hun cel te blijven. De reden voor M. om niet te komen was omdat hij had begrepen dat hij via een videoverbinding gehoord zou worden en omdat zijn advocaat verhinderd was. De advocaat van de andere verdachte was wel via een videoverbinding aanwezig.

Omdat er volgens de verdediging nog stukken van getuigen moeten worden toegevoegd aan het dossier werd het verzoek ingediend om de inhoudelijke behandeling van 20 en 23 september op te schorten. De rechtbank schorste daarop de pro-forma zitting tot donderdag 12 uur en zal dan een beslissing nemen.

De 27-jarige Krystian M. wordt naast een poging tot moord in oktober 2001 in Zeewolde ook verdacht van betrokkenheid bij de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries in juli 2021. M. zou onder meer berichten hebben gestuurd naar mannen die de moord zouden hebben gepleegd. Via een telefoon heeft hij onder meer de opdracht 'deze hond moet je hebben' en 'leeg die ding op hem' verstuurd naar verdachte Delano G. M. is volgens de kranten AD en Het Parool te linken aan Ridouan Taghi, die wordt beschouwd als opdrachtgever van de moord op De Vries.

De pro-formazitting van de derde verdachte wordt op 25 juli behandeld.

Dit is een bericht van Omroep Flevoland in het kader van de intensieve samenwerking tussen Lokale Omroep Zeewolde en Omroep Flevoland. 

Advertentie