Zeewolde

Protestactie van bezorgde oude en jonge Zeewoldenaren

Op zaterdag 6 januari was er een protestactie van bezorgde oude en jonge Zeewoldenaren. Ze kwamen op voor het milieu en stonden klaar voor het gemeentehuis. Op hun protestborden was onder andere te lezen: “Straks alleen nog Zee? (zonder wolde)?” en “ACT NOW or SWIM LATER!”.  Ze maakten een vuist tegen de dreiging van het stijgende water, en voor het klimaat en de toekomst.

Een voorbijganger was diep onder de indruk: “Ik woon al 15 jaar in Zeewolde, maar ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt hier. Heel mooi dat men ook hier ook opkomt voor een betere toekomst!”

Gelukkig is het allemaal niet zo dreigend als het lijkt en hadden we hier te maken met een filmopname voor de voorstelling ToTTopdebodem. Een productie in het kader van het jubileum ‘veertig jaar Zeewolde’. Georganiseerd door leden van twee kerken, Het Kruispunt en De Schuilhof, de opvoering is op 19 en 20 april.

protesterende mensen voor de deur van gemeentehuis
Zeewolde hoog, Zeewolde droog!

De voorstelling gaat over de geschiedenis van Zeewolde en er wordt vooruit gekeken naar de toekomst van ons dorp. In het verhaal spelen verschillende hoogtepunten van Zeewolde een rol, en het speelt zich ondermeer af in het (fictieve) gemeentearchief van Zeewolde, en in het huis van een Zeewoldenaar die ook veertig wordt.

De eerste oefendag was op 6 januari en werd afgesloten met de filmopname, die ook gebruikt gaat worden in het stuk.

Advertentie