Zeewolde

Pumptrackbaan voor één dag naar Zeewolde

Op het Raadhuisplein komt op woensdag 3 mei een pumptrackbaan for a day te staan. Het Urban-Event van Jeugd- en Jongerenwerk Zeewolde wordt op deze manier “de officiële start van het burgerinitiatief Stichting pumptrackbaan Zeewolde”, zegt Rafaël van Boggelen. “Allemaal met het ultieme doel om zo snel mogelijk een toffe pumptrackbaan in de Polderwijk te realiseren.”

Op de tweede woensdag van de meivakantie komen er twee banen naast elkaar te liggen op het plein voor het gemeentehuis. “De baan is open van 14.00 tot 18.00 uur en BOOST Pumptrack, het bedrijf dat de pumptrackbaan uiteindelijk zal gaan bouwen, neemt BMX-fietsen, steps en helmen mee, er worden wedstrijden verreden en er volgt ook een prijsuitreiking.”

Pumptrackbaan voor één dag naar Zeewolde

Het eendaagse evenement is bedoeld om de Zeewoldenaren kennis te laten maken met een pumptrackbaan. “Ruim een jaar geleden heeft de gemeenteraad groen licht gegeven voor de bouw van een pumptrackbaan in Zeewolde”, weet Van Boggelen, woordvoerder van de Stichting Pumptrackbaan Zeewolde. “Maar er is nog steeds een heel groot bedrag nodig om de baan daadwerkelijk te kunnen realiseren; namelijk zo’n € 50.000,-. Tijdens dit Urban-Event zijn wij ook van de partij om meer informatie te geven.”

Advertentie