Loading...

Overhandiging cheque belevingstuin Gizeh
Rabobank Coöporatiefonds schenkt Zigzagbuis belevingstuin Gizeh

Namens de commissie coöperatiefonds van Rabobank overhandigt Jacob Otto een cheque van €2.500,- aan Ruth ter Wee, hoofd zorg en welzijn. Hiermee kan Coloriet een van de elementen in de belevingstuin plaatsen; de Zigzagbuis. Bij appartementencomplex Gizeh wordt een belevingstuin gerealiseerd. Voor de bewoners met dementie die op de begane grond wonen bij Coloriet de Sfinx in Zeewolde.

De Zigzagbuis is het eerste element in de belevingstuin waar bewoners kunnen ruiken, voelen, horen, zien en proeven. ‘Voor mensen met dementie is dit van grote waarde. Zij leven in het moment. En naarmate de dementie vordert, wordt de zintuigelijke waarneming steeds belangrijker. We hebben positieve ervaringen bij andere woonzorglocaties waar de belevingstuin een echte beleving voor de bewoners is’, vertelt Ruth ter Wee.


Het ontwerp

In het ontwerp voor de tuin van Gizeh neemt Coloriet terrassen met lussen in de paden op, zodat bewoners kunnen rondlopen. Verder komen er plantenbakken op hoogte voor diverse soorten kruiden, borders met fruitplanten, verhoogde borders en ruimte voor vlinderhotels. Dit alles aangevuld met speciaal meubilair geschikt voor de doelgroep en elementen die beweging en beleving stimuleren.

Een specifiek element

Rabobank Flevoland investeert jaarlijks een deel van de winst in lokale projecten, clubs en verenigingen. Zo steunt zij lokale projecten die op maatschappelijk, sociaal of cultureel vlak een bijdrage leveren aan een betere samenleving. Rabobank heeft eerder ook bijgedragen aan de belevingstuin van Coloriet Laarhof en vond het juist leuk om een specifiek element te schenken. Ruth ter Wee: ‘We bedanken Rabobank, mede namens de bewoners van Coloriet de Sfinx, voor deze mooie schenking voor de belevingstuin.’

Foto: Jacob Otto van Rabobank Flevoland (rechts) overhandigt de cheque aan Ruth ter Wee, hoofd zorg en welzijn Coloriet de Sfinx (links).