Zeewolde

RCN wisselpunt voor fietsteams Cycle for Hope

Zo’n 50 wielrenners en hun begeleiders gaan van 16 t/m 18 september de uitdaging aan van Rondje Nederland. Dat betekent: in estafettevorm 1.200 kilometer door Nederland fietsen in 48 uur. De teams zullen – coronaproof – RCN Vakantiepark Zeewolde als rustpunt hebben.

De fietsers zamelen met hun inspanning geld in voor De Hoop, die hulp biedt bij verslaving en psychische problemen. Een wisselpunt is onmisbaar binnen het evenement. “Zo’n intensieve estafettetocht rijden zonder wisselpunten, is onmogelijk,” vertelt Jeroen van Heusden, coördinator Wisselpunten van Cycle for Hope. “De mannen en vrouwen hebben honderden kilometers in de benen als ze op een wisselpunt aankomen. Ze kunnen zich daar even opfrissen, eten en vervolgens met de auto doorreizen naar het volgende wisselpunt.

RCN Vakantiepark Zeewolde wisselpunt voor fietsteams Cycle for Hope

Als hun teamleden daar aankomen, springen zij opnieuw op de fiets. We zijn dan ook ieder jaar weer dankbaar dat deze wisselpunten hun steentje willen bijdragen!”

Vrijwilligers op donderdagavond

De meeste fietsers worden op donderdagavond verwacht op RCN Vakantiepark Zeewolde. De organsatie zoekt nog vrijwilligers die mee willen helpen op dit rustpunt. Wijs de fietsers de weg en help met jouw inzet indirect mensen in nood! Interesse? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.

Cycle for Hope

Rondje Nederland maakt deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope. Met de opbrengst helpt De Hoop mensen om los te komen van hun verslaving of psychische problemen. Het afzien op de fiets staat symbool voor de moeizame weg naar herstel die cliënten bij De Hoop afleggen. Meer informatie over Cycle for Hope is te vinden op cycleforhope.nl.

Foto: Cycle for Hope

Advertentie