Zeewolde

Meta blij met positief besluit gemeenteraad Zeewolde

“We zijn blij dat de gemeenteraad van Zeewolde het bestemmingsplan voor industrieterrein Trekkersveld 4 goedgekeurd heeft", laat een woordvoerder van Meta weten. Het bedrijf stuurde nog geen half uur nadat de gemeenteraad groen licht gaf, een reactie de wereld in.

"De selectie en ontwikkeling van een datacenterlocatie is een meerjarig proces, waarbij rekening wordt gehouden met veel verschillende factoren", geeft de Meta-woordvoerder aan. "Daarbij volgen we de procedures die van toepassing zijn op de plek waarin we overwegen te investeren. We willen benadrukken dat er, hoewel de uitkomst van de stemming positief is, nog steeds veel werk verricht moet worden voordat een investeringsbeslissing kan worden genomen."

Reactie Meta op groen licht gemeenteraad

"De komende periode blijven we in gesprek met de gemeente, de provincie en andere belanghebbenden; indien we aanvullend nieuws hebben dan zullen we dat delen."

Meta zegt 'trots' te zijn "datacenters te ontwerpen, te bouwen en te gebruiken, die tot de meest duurzame ter wereld behoren. Onze datacenters brengen daarnaast tijdens en na de bouw aanzienlijke sociaal-economische voordelen."

Advertentie