Zeewolde

Niet 2 maar 3 scholen naar regionale finale Verkeersquiz

Vrijdag 21 juni vond in The Lux the Grote Verkeersquiz plaats. In deze spannende strijd namen 2 vertegenwoordigers uit groep 6 van de basisscholen het tegen elkaar op. Dit onder grote aanmoediging van hun klasgenoten. De Regenboog wist het meest over verkeersregels en had het beste verkeersinzicht. 't Wold was een goede tweede, samen met de Lichtkring. Omdat zij gelijk eindigden heeft de organisatie besloten dat er dit jaar 3 scholen vanuit Zeewolde doorgaan naar de regionale finale. Klaas van Kruistum, bekend van de televisieprogramma’s Wie is de Mol, Checkpoint en Zapp live, presenteerde de quiz. Wethouder Ewout Suithoff was aanwezig en overhandigde de prijs aan de Regenboog.  Naast de verkeersquiz was er ook een spandoekenwedstrijd, ook deze werd gewonnen door De Regenboog.

De Verkeersquiz is op initiatief van Provincie Flevoland en de Flevolandse gemeenten. Verkeerseduactie op basisscholen is erg belangrijk, ook omdat kinderen een kwetsbare groep verkeersdeelnemers is. De quiz is een afsluiting van de verkeerslessen die door de leraren gegeven wordt. De quiz wordt dit jaar voor de derde maal georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies en de Flevolandse gemeenten. De wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de gemeenten en de provincie Flevoland.

4 juli mogen de Regenboog, de Lichtkring en 't Wold het opnemen tegen andere scholen uit de provincie. De grote Provinciale Verkeersquiz wordt gehouden in het Agora theater in Lelystad.

Foto: The Lux Zeewolde

Advertentie