Zeewolde

Regionale Veteranendag op Raadhuisplein

Zeewolde is zaterdag 18 juni gastgemeente voor de Regionale Veteranendag. Het programma op het Raadhuisplein duurt van 10.00 tot 16.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Deze Regionale Veteranendag wordt bij toerbeurt georganiseerd in Zeewolde, Harderwijk, Ermelo, Putten en Nijkerk. De laatste keer was in 2019. Door de beperkende coronamaatregelen in 2020 en 2021 kon de Regionale Veteranendag niet doorgaan. De stichting is verheugd dat zij na twee jaar groen licht heeft gekregen om deze bijzondere dag te mogen organiseren in Zeewolde.

Regionale Veteranendag op Raadhuisplein

“Wij zijn blij dat we dit mooie evenement voor jong en oud na twee jaar stilte weer kunnen organiseren”, zegt voorzitter Maarten van Panhuis. “Kom naar het Raadhuisplein en ontmoet veteranen, medewerkers van Defensie of van andere daaraan gelieerde organisaties.”

Op het Raadhuisplein worden verschillende demonstraties, optredens en activiteiten georganiseerd:
- UN-checkpoint
- Optredens Vrijwillig Muziek en Tamboer Korps Verbindingsdienst en Swing the Mood bevrijdingstour.
- (Historische) legervoertuigen: bezichtiging en rondje meerijden
- Stormbaan voor kinderen van de Koninklijke Militaire School (KMS)
- Politie en brandweer met materieel en informatiestand
- Stands met collectors items en nostalgische militaire spullen

Belangstellenden uit Zeewolde worden verzocht, indien mogelijk, lopend of met de fiets te komen. Belangstellenden uit Harderwijk, Ermelo, Nijkerk en Putten kunnen de oversteek maken met de veerpont. Deze vertrekt vanaf strand Horst en meert aan in de aanloophaven in het centrum van Zeewolde.

De veteranenstichting probeert op sympathieke wijze erkenning en waardering voor de Nederlandse veteraan onder de aandacht te brengen. Dat doet de stichting door één keer per jaar de veteranen een dag aan te bieden met een aantrekkelijk programma, waarbij zij in contact komen met andere veteranen uit de regio en een breed publiek.

De Lokale Omroep Zeewolde zal de Veteranendag op radio en televisie verslaan.

Advertentie