Zeewolde

Riley (7) fietst fraai sponsorbedrag bijeen

Met trots vertelt Riley Hamstra dat hij € 1.000,- heeft opgehaald voor de strijd tegen de ziekte van Duchenne. Afgelopen zaterdag heeft de pas zevenjarige Zeewoldenaar in minder dan drie uur een mountainbikeroute van liefst 46 kilometer afgelegd tijdens de sponsortoertocht in en om Drunen.

Vader Quinten heeft enkele jaren geleden meegedaan aan Duchenne Heroes; in 7 dagen 700 kilometer mountainbiken, waarmee zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor de strijd tegen Duchenne, een ernstige erfelijke vorm van spierdystrofie die de spieren aantast en verzwakt. En nu wilde Riley zich ook graag inzetten voor dit goede doel. “Hij wilde graag zijn gezonde spieren inzetten voor kinderen met Duchenne en daar heeft hij sponsorgeld voor opgehaald”, geeft moeder Vivianne aan.

Riley heeft al vanaf zijn vierde een mountainbike en gaat er met zijn vader vaak op uit. Daarom was deze afstand voor hem ook wel te overbruggen. Er deden, verspreid over meerdere locaties, zaterdag bijna 400 fietsers/mountainbikers mee aan de Duchenne40 en Riley hoorde was één van de jongste. Bij de finish kregen de deelnemers hun medaille en een wedstrijdbeker. “Toen we gefinisht waren, kreeg ik nog een taartje en een tosti en gingen we weer naar de tent”, zegt Riley.

Advertentie