Loading...

Rommelmarkt voor Coloriet
Rommelmarkt voor Coloriet

Zaterdag 20 mei is er een rommelmarkt in de binnentuin van Coloriet de Sfinx in Zeewolde. Iedereen is van harte welkom van 10:00 tot 16:00 uur. De opbrengst wordt verdubbeld door het Premieplan van het Nationaal Ouderenfonds en is bestemd voor meubels en beleving in de nieuwe tuin. Deze is speciaal ontworpen voor bewoners met dementie.  

Op de rommelmarkt worden spullen verkocht van medewerkers en vrijwilligers van Coloriet en van bewoners die bij De Sfinx zijn komen wonen. Spullen die zij niet mee wilden nemen naar hun nieuwe appartement doneren zij nu aan de rommelmarkt voor het goede doel. Denk aan meubels, boeken,  servies en decoratie artikelen. De bewoners en hun familie helpen ook op de markt.

Cupcakes voor het goede doel

Bezoekers kunnen ook cupcakes kopen die gebakken worden door zorgmedewerkers van Coloriet en een echtgenote van een bewoner. Verder is er een prijsvraag ‘Hoe heet de pop’. Voor een euro kan iedereen een mooie naam verzinnen. Voor de prijswinnaar is er een leuke prijs.

Nieuw aangelegde tuin

De opbrengst is voor de nieuwe tuin bij De Sfinx. Speciaal voor mensen met dementie ontworpen door Anke Wijnja van Bureau Fonkel en aangelegd door SIGHT Landscaping uit Harderwijk. De aanleg van een tuin voor dementerenden is fundamenteel anders. Het belangrijkste element is een goed wandelpad dat niet doodlopend is. Mensen kunnen daarvan in de war raken. De beplanting is zintuigenprikkelend en accentueert de jaargetijden, zodat bewoners grip hebben op de tijd.

Meubels en beleving nodig

Leonie Bijsterbosch, zorgprofessional: “Bewoners willen graag buiten zitten en beleving. Een praatje maken met andere bewoners. Voor de meubels en belevingselementen is meer geld nodig.” Zo heeft Rabobank Flevoland een financiële bijdrage gedaan, waarvoor Coloriet erkentelijk is. Ook Stichting De Sfinx zet zich in met diverse acties. Wie dit doel wil steunen kan donateur worden via rekeningnummer NL65 RABO 1516 1595 19. Of bezoek de rommelmarkt op de Flevoweg 59. Want iedere euro opbrengst wordt verdubbeld door het Premieplan, een initiatief van Nationaal Ouderenfonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo. Meer informatie staat op www.coloriet.nl.

Coloriet de Sfinx

De medewerkers van Coloriet de Sfinx kunnen inwoners van Zeewolde ondersteunen bij het organiseren van zorg bij hen thuis. Een gedeelte van De Sfinx vormt een veilige haven waar mensen met dementie wonen. De Sfinx is onderdeel van Coloriet: de specialist voor wonen en zorg in Lelystad, Dronten en Zeewolde.