Zeewolde

Rosalie van der Meer wint voorleeswedstrijd

Na de voorrondes van 29 januari was vandaag de finale van de voorleeswedstrijd in Zeewolde. Tijdens de voorrondes waren er voorlezers van alle 11 de basisscholen uit Zeewolde. Hiervan stonden er 4 in de finale vanmorgen in de Verbeelding.

Rosalie van der Meer wint voorleeswedstrijd

Monika Brouwer presenteerde deze voorleeswedstrijd, waarbij de kinderen een stuk uit een boek mochten voorlezen. Het voorlezen werd beoordeeld door de jury, bestaande uit Rob van den Broek, Loes Kras en Hiky Helmantel.

Na een stevig beraad waarin de kinderen ondertussen even wat konden drinken en eten werd Rosalie van basisschool de Regenboog tot winnaar gekozen. Zij las voor uit "Ik ben Vincent en ik ben niet bang" van Enne Koens en deed dit zowel met woorden als met mimiek en lichaamstaal. Iets wat eruit sprong in de beoordeling van de jury. Achter zich liet zij Iris Kuiper van de Richtingwijzer, Senae Zaidi van 't Wold en Elin Buitenhuis van In de Lichtkring

De jury lette tijdens het voorlezen op het tempo, tempowisselingen waar nodig, passend stemgebruik, emotie, aankijken van publiek, het publiek meevoeren in het verhaal, verstaanbaar praten, maar kijken of naar de keuze van het fragment.

Op dinsdag 2 april mag Rosalie in de provinciale finale Zeewolde vertegenwoordigen. De winnaar van de provinciale finale van Flevoland zal onze provincie vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op woensdag 22 mei 2019 in Schouwburg Amstelveen.

Op onze Facebookpagina vindt u een fotoreportage van Jos Oostendorp.

Advertentie