Zeewolde

Theaterdictee met lezing Hugo Borst in bibliotheek

FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde organiseert ook dit jaar tijdens De Boekenweek weer het jaarlijks terugkerende Theaterdictee. Bij dit dictee gaat het niet om het winnen, maar vooral om plezier met taal d.m.v. een humoristisch dictee waarbij verschillende teams tegen elkaar strijden.

Theaterdictee met lezing Hugo Borst in bibliotheek

Het thema van de 84ste Boekenweek is ‘De moeder, De vrouw’. De Boekenweek is van zaterdag 23 maart t/m zondag 31 maart en het Theaterdictee wordt gehouden op donderdag 28 maart in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde. Speciale gast en spreker deze avond is Hugo Borst.

Hoe werkt het

De avond start om 19.30 uur, maar vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom voor een kop koffie /thee.
Elk team bestaat uit minimaal drie en maximaal zes personen en zit per groepje aan een tafel. Het dictee wordt voorgelezen door Marianne Wigbers, zij is tevens de schrijfster van het dictee. Het Theaterdictee wordt per team gemaakt. Ieder teamlid schrijft het dictee weliswaar, maar er wordt per team één dictee ingeleverd bij de jury. De jury kijkt de dictees na en bepaalt de winnaar.

Er is een 1e, 2e en 3e prijs voor het dictee met de minste fouten en een aanmoedigingsprijs voor het team met de meeste spelfouten.
Tijdens het juryberaad geeft Hugo Borst een lezing. Tijdens de pauze en eventueel na de lezing is er gelegenheid om boeken te kopen van de schrijver en geeft hij een signeersessie.

Ludieke naam
Aangezien het een avond wordt met plezier, theater en taal, hebben wij een verzoek aan de teams: geef je team een ludieke naam!

Meedoen?

Schrijf je nu mét je team in bij de Informatie-Servicebalie van de bibliotheek. Een team kan bestaan uit een vriendengroep, collega’s, bedrijven, ondernemers, de politiek, het onderwijs enz. Dit jaar is er plaats voor 8 teams, in verband met de ruimte. Een vriendelijk verzoek om zelf schrijfmateriaal mee te nemen!

Alléén de lezing en de gezellige nazit van deze inspirerende avond bijwonen kan óók. U bent dan vanaf 20.45 uur van harte welkom. Het dictee is van 19.30-20.30 uur en de lezing van 21.00-22.00 uur.

Entree voor beide mogelijkheden is € 7,50 voor bibliotheekleden en € 10,- voor niet-leden.

Advertentie