Zeewolde

Rotaryclub reikt cheques uit van opbrengst Nieuwjaarsduik

Drie goede doelen werden vrijdag 8 februari in de namiddag in Kaap Flevo door de Rotaryclub Zeewolde verrast met een mooie cheque. De cheques waren mogelijk geworden dankzij sponsoren, (273) deelnemers aan de Nieuwjaarsduik op 1 januari en de kopers van een of meer loten uit de jaarlijkse Rotaryloterij.

Rotaryclub reikt cheques uit van opbrengst Nieuwjaarsduik

Jongeren in Beeld

Als eerste kreeg Martine Kruider een cheque van € 1.500,- voor haar project ‘Jongeren in beeld 2.0’. In 2005 interviewde Martine een dertigtal jongeren uit Zeewolde en bevroeg hen over hun levenssituatie, maar ook over hun dromen en idealen. Vorig jaar, dertien jaar later dus, zocht zij de jongeren van toen opnieuw op en keek hoe het intussen met hen ging. De boekjes uit 2005 en 2018 krijgen een digitaal vervolg, zodat de jongeren blijvend kunnen worden gevolgd. Truus Visser, die verantwoordelijk was voor de fotografie in beide boekjes, was vrijdagmiddag eveneens bij de uitreiking aanwezig.

Toon Hermans Huis Zeewolde

Een cheque van € 3.500,- was er verder voor het Toon Hermans Huis Zeewolde. Deze werd in ontvangst genomen door voorzitter Hans Nobel. Het Toon Hermans Huis is een inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten en hun verwanten. Hans zei ‘redelijk tevreden’ te zijn over de huidige situatie van het inloophuis, al kon het ‘altijd beter’ met de invulling van bestuurstaken en het aantal vrijwilligers.

Ombir Foundation

De derde cheque (€ 2.500,-) was bestemd voor de Ombir Foundation, een weeshuis in Nepal. Rotarian Annemarie de Klerk nam deze in ontvangst, daar de initiatiefnemer zelf, Mick Bröcker, niet bij de uitreiking aanwezig kon zijn. Via de smartphone van Annemarie werd er toch nog contact gelegd met Mick in Nepal. De 25-jarige ex-student startte enkele jaren geleden na de verwoestende aardbeving van mei 2015 het weeshuis en was aangenaam verrast met de cheque uit Zeewolde. Ombir was een van de kinderen die dakloos en wees was geworden na de aardbeving. Mick timmert aardig aan de weg met zijn foundation en was vorig jaar al eens te gast bij RTL Late Night, dat toen nog werd gepresenteerd door Umberto Tan. Een van de ambassadeurs van de Ombir Foundation is de voetballer Virgil van Dijk (verdediger bij Liverpool en het Nederlands elftal).

De drie cheques werden vrijdagmiddag uitgereikt door Mannes Schoppink, de huidige voorzitter van de Rotaryclub Zeewolde. Burgemeester Gerrit Jan Gorter was eveneens naar de uitreiking gekomen. Gorter prees het werk van de Rotaryclub en ook van de drie goede doelen die met een cheque werden verblijd.

Advertentie