Zeewolde

Vrijdag Blijdag met LEGO StoryStarter

Vrijdag 15 februari is een heel interessante middag voor kinderen van 7-12 jaar in de Flevomeer Bibliotheek Zeewolde. Bij de Vrijdag Blijdag gaan kinderen een eigen stripverhaal bouwen met LEGO.

rijdag Blijdag met LEGO StoryStarter

Begeleiders van 21Toolkit helpen de kinderen stap voor stap. De Vrijdag Blijdag is elke maand van 16.00-17.00 uur en gratis te bezoeken. Voor Lego StoryStarter zijn maar 20 kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij. De kaarten zijn verkrijgbaar aan de balie of op www.flevomeerbibliotheek.nl.

LEGO StoryStarter

Met LEGO StoryStarter bouw je je eigen stripverhaal met LEGO. Je werkt samen aan een eigen verhaal. Dit verhaal bouw je vervolgens met de speciale LEGO elementen. Je bouwt verschillende scènes op de LEGO bouwplaten en van deze scènes maak je met de tablet een foto die je gaat bewerken in de speciale StoryVisualizer software. Zo komt jouw verhaal tot leven.

21- eeuwse vaardigheden

De maatschappij verandert door technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Een gevolg is bijvoorbeeld dat meer mensenwerk wordt gedaan door machines. En bij steeds meer werk worden computers en ICT gebruikt. Werk verandert, functies veranderen. Kinderen hebben 21-eeuwse vaardigheden nodig om hierop voorbereid te zijn. FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden.

Advertentie