Loading...

Rotaryclub Zeewolde verrast met optredens
Rotaryclub Zeewolde verrast met optredens

Rotaryclub Zeewolde had zaterdagmiddag 13 juni een leuk cadeautje voor de bewoners en begeleiders van Philahof, MMM-Triade en Philadelphia Kastanjelaan. Al enkele maanden is er nauwelijks bezoek mogelijk, daarom organiseerde de serviceclub ter afleiding enige vermakelijke optredens. De dames van ‘JAMmer’ (Maggie van Leeuwen, José Polderman en Amber Gorlee) traden alleen bij Philahof op en lieten daar zien hoe je iemand kunt knuffelen met het in acht nemen van de huidige afstandsregels.

De zangers en muzikanten van de gelegenheidsformatie ‘Fons’ waren bij alle drie zorgcentra van de partij en brachten daar enige Nederlandse toppers ten gehore, zoals ‘Zij gelooft in mij’ (André Hazes sr.), ‘Heb je even voor mij?’ (Frans Bauer), ‘Kedeng kedeng’ (Guus Meeuwis) en ‘Zing, vecht, huil, bid’ (Ramses Shaffy).

Lottie en Dottie (Maud Janse en Bea van den Berg) waren samen met tante Cor (Marina van Arendonk, accordeon) eveneens ouderwets op dreef. Zij lieten enkele leuke sketches zien, die allemaal te maken hadden met afstand bewaren en het buiten de deur houden van het nare virus.

Ten slotte kwam ook het dweilorkest Nep-Tunes uit Zeewolde belangeloos optreden in de drie zorgcentra. Niemand kon stil blijven zitten bij nummers als ‘Als de morgen is gekomen’ (Jan Smit) en herkenningstunes van Swiebertje, Pippi Langkous en andere kinderseries.

Bij MMM-Triade trad bewoner Jan op als dirigent. Jan zorgde er daarbij voor dat ‘RoTaZ’ (‘Rotary Talent Zeewolde’) op een nog hoger niveau kwam. Soms moest het publiek even een plekje in de schaduw te zoeken, want het zonnetje liet zich de hele middag regelmatig zien. Niemand die daar trouwens om maalde, zeker niet toen er voor de hele doelgroep een ‘RoTaZ’-tasje met eten en drinken werd uitgedeeld.

Marlies Grootnibbelink van Rotaryclub Zeewolde praatte de verschillende optredens aan elkaar. Zij werd daarbij geassisteerd door enige andere Rotarians. Overal werd de 1,5 m afstand in acht genomen en alle acts waren ‘coronaproof’. Wordt misschien wel ergens vervolgd…

Fotos en tekst: Zeewolde Aktueel - Saskia de Wijk en Mannes Schoppink