Zeewolde

Zo’n 2.000 handtekeningen voor ‘verontruste burgers’ tegen kazerne

Het plan van Defensie om in Zeewolde een superkazerne te realiseren, stuit op flink wat verzet. Dat blijkt uit een opgezette petitie, die vrijdagmiddag bijna 2.000 keer ondertekend is. De boodschap van deze “verontruste burgers” is duidelijk: “Geen 'militaire operatie' in Zeewolde: behoud waar je van houdt!”

“Defensie wil een megakazerne bouwen in Zeewolde op vruchtbare landbouwgrond”, schrijven de initiatiefnemers. “Dit prachtige agrarische gebied, van grote waarde voor de voedselzekerheid en hét visitekaartje van de provincie, moet beschermd worden tegen de negatieve impact van zo’n grootschalige kazerne!”

Om die reden zijn zij een petitie gestart.

Zo’n 2.000 handtekeningen voor ‘verontruste burgers’ tegen kazerne

De tekst daarvan: “Wij, zeer verontruste burgers die wonen, werken of recreëren in Zeewolde en omstreken, constateren dat Defensie een gebied van 500 hectare ten noordoosten van de Nijkerkerbrug als voorkeurslocatie heeft aangewezen voor een megagrote en hypermoderne ‘kazerne van de toekomst’. Dit is voor Zeewolde geen kans, maar een bedreiging! ‘Rust, rund, en ruimte’ wordt verruild voor asfalt en beton: grote kantoren, opleidingscentra met eet- en overnachtingsmogelijkheden, opslag, magazijnen, werkplaatsen en oefenterrein. Groen wordt grijs!”

De initiatiefnemers “verzoeken hiervan af te zien, om:
- hoogwaardige landbouwgronden te behouden, van grote waarde voor de voedselzekerheid
- de ruimtelijke ordening van Nederland te baseren op bodem en water
- de gigantische impact van zo’n grootschalig project en intensief gebruik van het gebied, te voorkomen
- de acht gezinnen hun innovatieve en duurzame agrarische familiebedrijven voort te laten zetten.”

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie