Loading...

Samenwerking Fysio Luxor en Coloriet
Samenwerking Paramedisch Centrum Luxor en Coloriet

Uitbreiding aanbod in Zeewolde

Coloriet wil graag haar zorg- en behandelaanbod in Zeewolde verbreden en verdiepen. Hiervoor gaat de organisatie een samenwerking aan met Paramedisch Centrum Luxor. “Samen bieden we meer ondersteuning aan Zeewoldenaren die gezonder oud willen worden of langer thuis willen wonen”, aldus Deborah van Heijningen, Hoofd Zorg en Welzijn Coloriet Zeewolde.

In Zeewolde zijn de zorg voor ouderen met dementie in Coloriet de Sfinx, dagcentrum De Oase en de wijkzorg bekende diensten van Coloriet. Minder bekend is dat Coloriet Behandelcentrum ook ergotherapie, logopedie, diëtetiek en in afstemming met PMC Luxor fysiotherapie biedt aan iedere zorgvrager. Jong en oud. “Veel van ons werk speelt zich af achter de ‘voordeur’ van de cliënt en Coloriet de Sfinx. Dat gaat veranderen”, vertelt Remco van Kleij, manager Advies- en Behandelcentrum Coloriet.

Paramedisch Centrum Luxor is als fysiotherapiepraktijk een begrip in Zeewolde. Remco van Kleij: “Het is prettig om elkaars capaciteiten te kunnen gebruiken en zo met onze cliënten in de praktijkruimte van onze overburen te werken. Daarnaast stellen wij graag onze kennis en kunde beschikbaar aan de cliënten van PMC Luxor. Wij bieden ook psychosociale begeleiding.”

Han Hoeffnagel, mede eigenaar van Paramedisch Centrum Luxor geeft aan dat de patiënt centraal staat. “Het is van elementair belang dat de patiënt van een multidisciplinaire samenwerking gebruik kan maken.” Beide organisaties willen samen nog meer initiatieven nemen die aansluiten bij de behoeften en wensen van de inwoners van Zeewolde. Meer informatie staat op www.fysio-luxor.nl of www.coloriet.nl/behandelcentrum.