Zeewolde

September is Gizeh-maand

Oplevering 49 appartementen in het centrum van Zeewolde

September staat bij Woonpalet in het teken van de gefaseerde oplevering van appartementencomplex Gizeh. Op 3 september ontvingen de eerste huurders hun sleutel en op 24 september ontvangen de laatste huurders hun sleutel. Gizeh is midden in het centrum van Zeewolde gebouwd en bestaat uit 33 reguliere huurappartementen voor 55-plussers. Op de begane grond zijn 16 zorgappartementen met twee huiskamers gerealiseerd, speciaal voor mensen met dementie. Coloriet levert daar de zorg. De zorgappartementen werden op 31 augustus al opgeleverd.

September is Gizeh-maand

Gizeh

Gizeh is ontworpen door BDG Architecten Almere en werd gerealiseerd door Heijmans Huizen. Bij het ontwerp van Gizeh was het uitgangspunt: ‘Gizeh wordt het zusje van Cheops, het nabij gelegen appartementencomplex’. Wel kreeg Gizeh een eigen uitstraling door de oranjebruine steen en bijvoorbeeld de bijzondere vloerplaten aan de galerijen die aan de onderzijde taps toelopen. Zo komt het geheel minder massief over. De balkons geven ritme aan het gebouw en benadrukken elk individueel appartement, wat recht doet aan het gevoel van kleinschalig wonen.

Aardgasloos

Het feit dat Gizeh aardgasloos werd gebouwd (Woonpalets eerste aardgasloze appartementencomplex), veranderde natuurlijk ook iets aan het basisontwerp. Een aardgasloze installatie per appartement zou veel ruimte hebben ingenomen. Om in de appartementen zo veel mogelijk leef- en bergruimte te behouden, koos Woonpalet voor twee luchtwarmtepompen op het dak. Een collectieve voorziening dus, waarbij de pompen lucht omzetten naar warmte. Daarmee wordt in ieder appartement de warmwaterboiler en vloerverwarming op temperatuur gehouden. CroosWolter&Dros leverde en beheert de installatie.

Samen opgetrokken

Bij de ontwikkeling van Gizeh zijn Coloriet, Heijmans Huizen en Woonpalet samen opgetrokken. Net als bij de ontwikkeling van appartementencomplex Cheops in 2016. Coloriet en Woonpalet ontwikkelden in 1999 ook al samen appartementencomplex de Sfinx. Alle kennis en ervaring die destijds werd opgedaan, vergemakkelijkte het ontwikkelen van Gizeh. Partijen zijn er trots op dat - dankzij Gizeh - nog meer Zeewoldenaren (ook de Zeewoldenaren die intensievere zorg nodig hebben) in Zeewolde kunnen blijven wonen.

Advertentie