Zeewolde

19 september het tweede plogging event

Op 19 september wordt het tweede plogging event in ons dorp gehouden. Leefbaar Zeewolde en twee partners, Altius Fysiotherapie en de RCN zullen daarvoor vuilniszakken uitreiken en ploggers voorzien van een hesje en handschoenen. Plogging, een uit Zweden overgewaaid initiatief beoogt het ‘plocka’ (pakken; Zweeds) en ‘joggen’ te combineren om zwerfafval te verzamelen in meegenomen vuilniszakken. Het is uiteraard niet noodzakelijk om te rennen, men kan in een ‘trash walking’ ritme wandelend het zwerfafval opruimen.

Van 10.00-13.00 kunnen deelnemers zich aanmelden bij drie uitgiftepunten: De stand van de lokale partij is geplaatst bij de oversteekplaats van Albert Heijn, tegenover Juwelier Christoffels en Book Inn. Altius Fysiotherapie heeft een uitgiftepunt op de Marsweg 24a. Het derde punt is bij de RCN, nabij Brasserie ’t Wolderwijd.

19 september het tweede plogging event

Ingrid van de Vlist, eigenaar van Altius Fysiotherapie: “Vorig jaar waren we al actief op de World Clean Up day en het is leuk om dit nu te combineren met het plogging initiatief. We hopen op veel deelnemers”. Wout Sleurink, manager RCN. ‘We hebben een prachtige en schone camping. We willen ook dat onze aangrenzende bossen en stranden ook zo schoon mogelijk zijn. We hopen dat veel campinggasten een mooie wandeling of loop door het bos willen combineren met het opruimen van zwerfvuil.’

Bij het inleveren van het verzamelde vuil is er een kleine smakelijke verassing voor de deelnemers. Diegene die de leukste selfie maakt zal worden beloond met de ‘ploggingprijs’. Selfies kunnen worden opgestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met deze actie hoopt Leefbaar Zeewolde dat ploggers een bijdrage kunnen leveren aan een ‘Zeewolde Zonder Zwerfafval’. Uit onderzoek blijkt dat zwerfafval een van de grootste ergernissen. ‘Een schoon dorp is een prettig dorp, beaamt Ben Sonneveld medeorganisator van het evenement. ‘We hopen dat mensen enthousiast worden om dergelijke schoonmaakacties met regelmaat te doen’. Mocht u zin hebben en willen deelnemen kom dan zaterdag op 19 september naar een van de uitgiftepunten. Het wordt een mooi evenement voor ons dorp.

Advertentie