Zeewolde

Shortlist gedichtenwedstrijd Flevomeer bekend

De vakjury van de gedichtenwedstrijd van FlevoMeer Bibliotheek heeft de shortlist gekozen. Maar liefst 34 dichters zonden een gedicht in, waardoor de vakjury een stevige taak had. De deelnemers die een plek bemachtigd hebben op de shortlist, mogen nu een presentatievideo insturen voor het volgende onderdeel van de wedstrijd: de stemronde. Vanaf donderdag 21 januari kan iedereen de video’s bekijken en zijn of haar stem uitbrengen op www.flevomeerbibliotheek.nl. Uiteindelijk kiest de vakjury op donderdagavond 28 januari tijdens het live-event, met meeweging van de publieksstem, wie met een zilveren hanger en een podiumplek op poëziefestival Sunsation naar huis gaat.

Shortlist gedichtenwedstrijf Flevomeer bekend

De tien

De tien dichters die een plek bemachtigd hebben op de shortlist zijn: Igna Geveke (met het gedicht Samen), Marc Mik (met het gedicht Twee), Kirua Sinyangwe (met het gedicht Wij), André van der Wal (met het gedicht Samen), Sjoerd Feenstra (met het gedicht In paradisum), Joshua Buijnink (met het gedicht Samen), Neeltje Versteeg (met het gedicht Zomaar), Tine de Jong - Veenstra (met het gedicht Echt samen), Lisette Visser (met het gedicht Alleen maar samen) en Arthur van Putten (met het gedicht Uit vader moeder). Zij gaan met elkaar de strijd aan om de zilveren hanger en een plek op het podium van poëziefestival Sunsation.

Verheugd over het grote aantal inzendingen

“De jury toont zich verheugd over het grote aantal inzendingen,” vertelt juryvoorzitter Thom Ummels. “De deelnemers hebben zich bovendien erg goed aan het thema Samen gehouden. Sommigen heel letterlijk, maar er zijn ook gedichten bij met ruimere en poëtisch fraaie invulling. We kwamen vrij snel tot een top tien en zijn nu benieuwd naar de filmpjes waarin de voordracht tot zijn recht moet komen.” Naast Ummels (presentator, dichter en voorzitter van poëziefestival Sunsation) bestaat de vakjury uit Juul Baars (Stadsdichter van Lelystad en oprichter van poëzie-initiatief De Salon) en Eva Vriend (schrijver van onder andere “De helpende hand” en “Eens ging de zee hier tekeer”).

Over de wedstrijd

Al jarenlang organiseerde FlevoMeer Bibliotheek Lelystad tijdens de Poëzieweek de Jaarlijkse Gedichtenwedstrijd, met op Landelijke Gedichtendag de voordrachtavond waarop ook de winnaar bekend gemaakt werd. Bij de komende editie, de elfde alweer en waarbij het thema heel toevallig ‘samen’ is, slaat vestiging Lelystad de handen ineen met de andere vestigingen van FlevoMeer Bibliotheek. De voordrachtavond vindt vanwege COVID-19 dit keer online plaats, met Ingmar Heytze als speciale gast. Iedereen kan zich gratis aanmelden voor het online event op donderdagavond 28 januari via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Advertentie