Loading...

Sinterklaas zet voet aan wal
Sinterklaas heeft Zeewolde weer gevonden!

Zaterdagmiddag 24 november is Sint Nicolaas aangekomen in de aanloophaven van Zeewolde. Al de hele week waren er Pieten te zien in het centrum, waar ook het Pietenhuis gevestigd is.

Er was al wel wat consternatie in aanloop naar de aankomst, want Sinterklaas was een schoen kwijt. Gaandeweg zijn er allerlei schoenen aangedragen zodat Sinterklaas toch met 2 schoenen aan zou kunnen komen. Op de kade van de aanloophaven waren vele kinderen met ouders toegestroomd om Sinterklaas te verwelkomen. De danspieten gaven al optredens die de kinderen konden opwarmen op deze koude middag. Uiteindelijk bleek bij aankomst van Sinterklaas dat de Poetspiet de schoenen van Sinterklaas extra netjes gepoetst wilde hebben. Deze werd op de kade aan Sinterklaas gegeven en kon Sinterklaas met zijn eigen schoenen alle kinderen door het centrum lopen.
Zoals elk jaar nam Sinterklaas ruim de tijd om kinderen een handje te geven. Sinterklaas heeft ook het Pietenhuis bezocht waar hij alles even heeft gecontroleerd. Daar zijn komende tijd ook vele activiteiten met veel Pieten en op woensdag 28 november komt Sinterklaas zelf voorlezen!
Meer daarover leest u op: www.pietenontour.nl/pietenhuis

Een uitgebreid fotoverslag van Jos Oostendorp vindt u op onze Facebookpagina.

*
Het gehele videoverslag van de intocht kunt u HIER terug kijken