Zeewolde

Sinterklaas reed hun huisje niet voorbij.

Afgelopen woensdag 2 december, had Sinterklaas de hele middag vrijgemaakt om met een paar vrolijke Pieten cadeaus uit te delen aan een grote groep kinderen. Het was in de Kluit niet een feest zoals vorige jaren maar de Sint en de Pieten wilden de cadeaus niet zomaar rond laten brengen. Nee, zij wilden de lachende gezichtjes zien als de Pieten weer rare fratsen uithaalden. Dus was de Kluit omgetoverd tot een waar pakjesparadijs. Op het toneel was nog net plaats voor de zetel van Sinterklaas.

Sinterklaas reed hun huisje niet voorbij.

Overal lagen pakjes en zakken met van alles en nog wat erin.

Ruim 150 kinderen uit de gezinnen die financieel een steun in de rug nodig hebben, hebben in kleine groepjes Sinterklaas en de Pieten kunnen ontmoeten. Ze hebben liedjes gezongen en sommigen hebben zelfs het “anderhalvemeter” dansje uitgevoerd. De Pieten hebben mooie cadeaus uitgedeeld, die de kinderen zelf hadden uitgekozen en op hun verlanglijstje gezet. Dit jaar kregen de kinderen het bijbehorende strooigoed op aanraden van de hygiëne Piet in een zakje. Daarnaast kregen zij ook een lekkere chocoladeletter, die beschikbaar werd gesteld door de Stichting Leergeld Zeewolde. Al met al was het voor de kinderen weer een leuke verrassing.

Sinterklaas, de Pieten en Pietenontour vonden het jammer dat zij dit jaar geen groot feest voor de kinderen konden organiseren, maar de Sint heeft beloofd dat hij heel goed zijn best zal doen om dit volgend jaar goed te maken.

Foto's: Jos Oostendorp
Advertentie