Smeets geroyeerd door Zeewolde Liberaal

Smeets geroyeerd door Zeewolde Liberaal

Rob Smeets maakt geen deel meer uit van de fractie Zeewolde Liberaal. Donderdagavond aan het einde van de gemeenteraadsvergadering maakte hij bekend te zijn geroyeerd door de partij.

Smeets heeft afgelopen maandag van Yvonne van Bruggen (PvdA/GroenLinks) en Ruud Visser (BurgerBelang) te horen gekregen dat hij door PvdA, Zeewolde Liberaal en BurgerBelang uit de nog op te richten fusiepartij Actief Zeewolde is gezet.

Daar kwam later in de week de mededeling bovenop dat Zeewolde Liberaal hem heeft geroyeerd. Donderdagochtend heeft Smeets dan ook zijn ontslag aangeboden aan de burgemeester. “Op basis van de kieswet gaat mijn ontslag pas in op het moment dat mijn opvolger wordt benoemd", weet Smeets. "Dat zou in principe tijdens de raadsvergadering van 4 november kunnen zijn.” 

Smeets is nu “in een soort politiek niemandsland terechtgekomen” en gaf aan: ,,Misschien past dat ook wel een beetje bij de fase van ontwikkeling waarin ik momenteel zit.”

Over de exacte reden van zijn ontslag wilde Smeets richting pers en raadsleden geen duidelijkheid verschaffen, maar hij gaf wel aan op een later tijdstip alsnog openheid van zaken te zullen geven.

Video: Rob Smeets aan het woord tijdens de raadsvergadering
Advertentie