Zeewolde

Negatief advies Raad over woontoren Strandweg 11

De gemeenteraad van Zeewolde heeft zich met een kleine meerderheid gekeerd tegen de geplande woontoren aan de Strandweg 11. Het advies is niet bindend. Het is nog onduidelijk of het college het advies gaat opvolgen. 

Het college van Burgemeester en Wethouders gaf aan voor de plannen te zijn. De woontoren van vijf verdiepingen moet in de plaats komen van het vervallen Café ‘t Haventje, aan de rand van het centrum. Omdat de woontoren bijna 6 meter hoger wordt dan volgens het bestemmingsplan is toegestaan moet het college van Zeewolde toestemming geven. 

Negatief advies Raad over woontoren Strandweg 11 in zeewolde

Een groep omwonenden heeft kritiek op de plannen. Zij vinden de woontoren te hoog, niet passen op deze locatie en maken zich ook na aanpassingen aan het ontwerp zorgen om de privacy en de schaduw van het complex.

Advies
De gemeenteraad heeft na de kritiek van omwonenden eerder met een motie afgedwongen zich ook uit te mogen uitspreken over de plannen. Het advies moet volgens de motie zwaar wegen in het besluit van het college. Met één stem verschil kwam de gemeenteraad uit op een negatief advies over de plannen.

Tijdens de discussie over de plannen in de raadsvergadering gaf het college van Burgemeester en Wethouders aan zich zwaar geschoffeerd te voelen door vragen van Leefbaar Zeewolde. De grootste partij van Zeewolde suggereerde dat er mogelijk belangenverstrengeling was binnen het college over de goedkeuring van de plannen. Leefbaar Zeewolde ging aan het einde van de avond diep door het stof voor de uitspraken. Lees daarover meer hier in dit artikel.

Advertentie