Loading...

Speurtochten politie Zeewolde populair bij andere politieteams

Twee andere politieteams gaan de zelfbedachte speurtocht van de politie Zeewolde overnemen. De politie verstopte bidons met goodies door het dorp waar gretig naar gezocht werd.

De zoektocht was een spontaan idee van de politie Zeewolde om iets positiefs te doen, zo vertelt agente Karin Bastiaan. Zij was één van de initiatiefnemers. “We dachten dat het wel leuk was om in de corona tijd als politie voor de burgers ook is een keer wat leuks te doen. In plaats van dat zij ons alleen zien als wij bekeuringen schrijven voor de corona. En dit koste ons niet veel tijd. Het was leuk om erbij te doen”. 

"Hartstikke leuk dat het zo’n succes is geworden" - Karin Bastiaan

De politie verstopte tot vijf keer toe een bidon met goodies in Zeewolde. Onder de vermelding #speurneuszeewolde werden op de Facebookpagina van de politie hints geplaatst over de ligplaats. Meerdere mensen lieten op Facebook weten mee te doen, waardoor het spel ook snel ging. “Binnen een paar uur had iemand de bidon al gevonden. Het was heel snel. Hartstikke leuk.”

Twee andere politieteams uit het midden en zuiden van het land reageerden ook positief op de actie. Zij gaan hem binnenkort ook inzetten. En ook de politie van Zeewolde gaat er mee door. “Dit smaakt naar meer. Het heeft ons wel aan het denken gezet. Er komt een vervolging.”