Zeewolde

‘Spiegel van de tijd’ en artiesten van Muziekplaza in paviljoen De Verbeelding!

Op zondagmiddag 15 maart zullen de Almeerse Kunstenaars Jan Coenen en Ko van Velsen vertellen over hun werk in de expositie ‘Spiegel van de tijd’. Zij doen dit tijdens ‘Open deuren: Tijd voor Kunst’, waarbij ook muzikanten van Muziekplaza een miniconcert zal geven.

Open deuren de verbeelding

In de expositie wordt de toeschouwer geconfronteerd met het fenomeen tijd en wordt een spiegel voorgehouden die vragen kan oproepen over de eigen tijd. Wat Jan Coenen en Ko van Velsen gemeen hebben is de ironie. Beide kunstenaars spotten met de mens die worstelt met de wereld en vooral met zichzelf en zijn tijdelijkheid. Jan Coenen is al jaren bezig met het thema tijd. Deze keer heeft hij, om de ironie te benadrukken, de clichés rond dit thema van stal gehaald. De klok of het horloge, maar ook de geschilde citroen die in de stilleven-schilderkunst van de gouden eeuw als symbool voor vergankelijkheid werd gebruikt, worden op diverse manieren ingezet. In het getoonde werk worden alledaagse en filosofische kanten van het begrip tijd aan de orde gesteld. Ko van Velsen heeft op zijn manier het thema tijd verwerkt.  Zijn grote pasteltekeningen spelen in een beperkte tijdsruimte, in de moderne geschiedenis. Zijn kleine werk is tijdloos, niet tijdgebonden.

De deuren gaan op 15 maart om 14.45 uur open.  De Popband van Muziekplaza wordt gevormd door leerlingen en docenten van Muziekplaza. Zij zullen rond de klok van 4 nog een miniconcert geven. Rond 15.15 uur is de lezing door de Almeerse kunstenaars Jan Coenen en Ko van Velsen.

Met al dit lokale en provinciale talent wordt het een middag die u niet mag missen! Er is gelegenheid om de expositie te bezichtigen en elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. Iedereen is van harte welkom.  Een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

Wanneer: 15 maart 2020 van 15.00 – 17.00 uur
Locatie: Paviljoen De Verbeelding, De Verbeelding 25 in Zeewolde
Kosten: Vrijwillige bijdrage

Meer informatie: www.deverbeeldingzeewolde.nl

Advertentie