Loading...

Spinningmarathon Alp-a-Kaas voor Alpe d’HuZes succes
Spinningmarathon Alp-a-Kaas voor Alpe d’HuZes succes

Vrijdagavond 29 januari ging het dak er af in sportcentrum Zeewolde. Zo’n 45 sporters fietsten zich in het zweet voor het goede doel.

4 uur lang werden de fietsers opgezweept door muziek en enthousiaste instructeurs.

De spinningmarathon werd georganiseerd door het team Alpe-a-kaas samen met spinninginstructeur Astrid Smit. De laatste wist 4 collega-instructeurs enthousiast te krijgen om de fietsers tot grote hoogten te coachen. Zeewoldenaren Paul Vermeulen, Sanne Kokje en Iris Uittien maken deel uit van dit team. Dat verder bestaat uit Iris Knier (Elburg) Martin Klaassen (Harderwijk) en Edward Overduin (Dalfsen). Het zestal fietst op 4 juni zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez op. Ronald Knier is teamcaptain en hij ondersteunt het team, samen met zoon Jasper en schoondochter Danitsja, waar mogelijk. Het team Alpe-a-kaas wil, net als de andere deelnemende teams, zoveel mogelijk euro’s ophalen voor onderzoek naar kanker. Om de ziekte te kunnen uitbannen of op zijn minst nog beter beheersbaar te maken. Iris Uittien: ‘Martin en ik zijn extra gemotiveerd omdat onze collega Wim momenteel behandeld wordt tegen de ziekte van Kahler en de vrouw van een andere collega tegen lymfeklierkanker. Mede hierdoor merken we dat kanker ons allemaal raakt’.

De spinningmarathon bracht 945 euro op. De COOP sponsorde goodiebags die de sporters na afloop meekregen. Ook sportcentrum Zeewolde stelde fietsen en gebruik van de accommodatie belangeloos beschikbaar.

20 april kunstveiling

De voorbereidingen van het volgende evenement zijn al in volle gang. 20 april wordt er namelijk een kunstveiling georganiseerd in restaurant Fika. Inmiddels is er een collectie van ca. 25 schilderijen opgebouwd die 20 april verkocht worden. De totale opbrengst gaat naar Alpe d’HuZes want de kunstenaars stellen de schilderijen speciaal voor dit doel beschikbaar. Meer informatie volgt! Natuurlijk zijn ook ‘gewone’ donaties van harte welkom via de website www.opgevenisgeenoptie.nl bij team Alpe-a-kaas.