Loading...

Spookrijders bij onduidelijke omleiding Gooiseweg
Spookrijders bij onduidelijke omleiding Gooiseweg

Bij de Gooiseweg in Zeewolde zijn dit weekend gevaarlijke situaties ontstaan. Een Zeewoldenaar liet op Facebook weten ‘alleen maar spookrijders’ tegen te komen bij de afrit Eemhof aan het einde van de Gooischeweg. “Wees gewaarschuwd, want dit gaat binnenkort mis.”

Bij de afslag naar de Eemhof wordt druk gewerkt aan de weg. Daar is een wegomleiding neergezet die niet bij iedere automobilist even duidelijk is. Hierdoor zouden meerdere automobilisten spookrijden op een deel van de weg. De provincie Flevoland is op de hoogte van de situatie en heeft extra rood-witte afscheidingsborden neergezet om de nieuwe route duidelijker te maken.

Toch gaat het maandagmiddag nog steeds mis, blijkt als een verslaggever van Omroep Flevoland opnames maakt bij de Gooisweg. Een automobilist vanuit Zeewolde rijdt door de omleiding recht tegen het verkeer in. De automobilist komt er pas achter als de auto op de andere weghelft staat. De auto gaat in de achteruit om weer aan de goede kant van de weg uit te komen. Volgens meerdere reacties die online zijn geplaatst, gebeurt dit regelmatig.

Wegomleiding

Verkeer dat vanuit Almere richting Zeewolde rijdt, gaat ter hoogte van de Gooimeerdijk-Oost op de zelfde kant rijden als het verkeer van Zeewolde naar Almere. Daar wordt gewerkt aan losse rijbanen voor het verkeer.

Voor het verkeer vanuit Zeewolde bleek het niet altijd duidelijk dat de inrit van de Almeerse auto’s niet de afrit is naar de afslag Eemhof. Op het rood-witte bord staan twee kleine stickers met pijlen naar rechts. Ook staat er aan beide kanten van de weg een blauw bord waarop de afrit afgekruist is.

Voorbij de invoegstrook van de auto’s uit de Almeerse hoek, kan je alsnog afslaan naar de Gooimeerdijk, de richting van de Eemhof. De provincie Flevoland laat weten bekend te zijn met het probleem. Een woordvoerder vermoedt dat een omvergereden rood-wit-paaltje ervoor gezorgd heeft dat automobilisten ruimte zagen om er toch doorheen te rijden, terwijl dat daar niet mogelijk is.

De provincie laat weten de werkzaamheden aan de Gooiseweg extra te monitoren. De wegwerkzaamheden aan de Gooiseweg duren nog tot 30 juli.

Dit is een bericht van Omroep Flevoland in het kader van de samenwerking tussen de omroepen.