Zeewolde

Sporten voor het goede doel

Ben jij tussen de acht en twaalf jaar en heb je altijd al graag een keer willen tafeltennissen of hockeyen? Dan is dit je kans. In Gymzaal Polderwijk wordt woensdag 15 februari, woensdag 22 februari en woensdag 1 maart een jeugdevent georganiseerd door jongeren Milan, Mart, Gwenn en Liv.

Het viertal heeft Jeugd- en Jongerenwerk Zeewolde benaderd met een “supertof idee”, geeft jongerenwerker Lars Oostland aan. “Ze hadden vernomen dat vorig jaar Raf en Guusje geld hadden opgehaald voor een goed doel door workshops te organiseren voor de jeugd uit Zeewolde en zelf wilden zij dit ook graag gaan doen.”

Sporten voor het goede doel

Milan en Mart zitten op tafeltennis en willen hun tafeltennis-skills inzetten om workshops te organiseren. Liv en Gwenn zitten op hockey en gaan hetzelfde doen. “Met z’n vieren gaan ze twee keer een workshop tafeltennis en hockey geven om vervolgens de geleerde skills uit te voeren in een finale. En dat allemaal voor het goede doel: Arme Kant Zeewolde (AKZ).”

Je kunt je tegen inlevering van een klein bedrag aanmelden voor tafeltennis of hockey via deze link. “Je zult dan twee weken worden meegenomen door deze jongeren om hierin beter te worden. Vervolgens zal in de derde week een finale gespeeld worden. Superleuk en leerzaam natuurlijk, maar je draagt ook nog eens bij aan een goed doel.”

Jongerenwerker Lars Oostland en Andries van Essen hebben geholpen met het organisatorische deel; Milan, Mart, Gwenn en Liv hebben zelf een flyer gemaakt. “De aanmeldingen lopen binnen, dus kids moeten er snel bij zijn”, geeft Lars Oostland aan.

Advertentie