Zeewolde

Tijdelijke vaccinatieplek voor mindervaliden

Mindervalide Zeewoldenaren kunnen vanaf 5 oktober de herhaalprik tegen corona tijdelijk halen in het Medisch Centrum Waterland aan de Horsterweg. De GGD Flevoland wil zo voorkomen dat mindervaliden ver moeten reizen voor de prik. Ze zouden anders naar de vaccinatielocaties in Emmeloord, Lelystad en Almere moeten reizen.

De vaccinatie is al sinds 13 september beschikbaar. De eerste groep die is ingeënt, zijn mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden en zorgmedewerkers met patiënten- of cliëntencontact. Inmiddels kan iedereen die is geboren in of voor 1951 een afspraak maken via planjeprik.nl. Een afspraak maken is verplicht. Uiteindelijk komt iedereen van 12 jaar of ouder aan de beurt, zolang de vorige coronaprik of coronabesmetting minimaal drie maanden geleden is.

Tijdelijke vaccinatieplek voor mindervaliden

Thuiswonende 60-plussers die niet zelf naar een vaccinatielocatie kunnen gaan, kunnen door hun huisarts worden aangemeld bij de GGD. Ze worden dan thuis gevaccineerd. Voor bewoners van zorginstellingen wordt de vaccinatie aangeboden in de instelling zelf.

Dit is een bericht van Omroep Flevoland in het kader van de samenwerking tussen de omroepen.

Advertentie