Zeewolde

FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde start met Huis voor Taal Junior

FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde komt in actie om de laaggeletterdheid en taalachterstanden bij kinderen in de gemeente aan te pakken. Na de introductie van het project VoorleesExpress start nu ook Huis voor Taal Junior: de kindervariant van het succesvolle Huis voor Taal.

Binnen dit project krijgen kinderen van zes tot achttien jaar ondersteuning bij het leren van de Nederlandse taal. Dit gebeurt op een laagdrempelige en speelse manier. Zowel kinderen met Nederlands als tweede taal en Nederlands als moedertaal zijn van harte welkom.
Projectleider Bregje van Rijbroek: “We zijn dit project gestart vanwege de vraag naar taalondersteuning vanuit de volwassen editie èn om de taalachterstanden op de scholen aan te pakken. In Dronten is al gebleken dat Huis voor Taal Junior kinderen echt verder helpt. Vooral omdat de kinderen niet door hebben dat ze met een taalles bezig zijn, maar onbewust heel veel leren en plezier hebben in taal.”

FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde  start met Huis voor Taal Junior

Na de herfstvakantie gaat de bibliotheek van start met de eerste groep. Hier zijn kinderen van groep 3 en 4 welkom en is een programma op maat gemaakt waarin plezier en spel voorop staan: o.a. een speurtocht door de bibliotheek, programmeren met Botje Bij, taalspelletjes en StopMotion filmpjes maken. Van Rijbroek: “Ook de ouders willen we bij dit project betrekken, zodat er in het hele gezin aandacht is voor taal.”

Aanmelden via de school

Huis voor Taal Junior is bedoeld voor kinderen die extra taalondersteuning nodig hebben.
De Huis voor Taal Junior lessen zijn elke maandagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur in de bibliotheek. De eerste les is 31 oktober. Na tien weken starten we met een nieuwe groep. Opgeven kan via de scholen waar de kinderen op zitten.

Vrijwilliger worden?

Wil je als vrijwilliger kinderen helpen bij hun taalontwikkeling? Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers voor dit project. Interesse? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertentie