Zeewolde

TONK: Corona-regeling voor woonlasten

Bent u uw baan verloren? Mag uw winkel niet open? Of is er een andere reden waarom u door de coronamaatregelen minder inkomen heeft en uw woonlasten niet kunt betalen? Dan kunt u misschien de TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) aanvragen. U kunt de TONK aanvragen voor een periode van maximaal 6 maanden (van 1 januari tot 1 juli 2021). Daarna kunt u eventueel een nieuwe aanvraag indienen. Als u recht heeft op de TONK, dan ontvangt u van de gemeente Zeewolde minimaal 138 euro en maximaal 2500 euro in totaal.

Wat is de TONK?

De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Als u vanwege de coronacrisis minder inkomen heeft en hierdoor uw woonlasten niet meer kunt betalen, komt u misschien in aanmerking voor een eenmalige uitkering.

U mag het geld alleen gebruiken om uw woonlasten te betalen.

Als u misschien recht heeft op een andere financiële regeling of uitkering, zoals een toeslag van UWV op uw WW-uitkering. Dan moet u die eerst aanvragen. Komt u niet in aanmerking voor een andere regeling? Of heeft u met deze regeling erbij nog te weinig inkomen om uw woonkosten te betalen? Dan heeft u misschien recht op de TONK.

Ook voor ondernemers

Voor ondernemers zijn er verschillende regelingen, zoals de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). De TONK kan hierop een aanvulling zijn.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de TONK? Kijk dan op www.meerinzicht.nl/tonk voor de voorwaarden. Bellen met het Publiekscentrum kan ook: 036 5229522.

Op www.meerinzicht.nl/tonk kunt u de TONK aanvragen.

Advertentie